SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN 77. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
Tarımsal araştırmacılık çalışmalarına ait birikimler ve önemsenen belge ve bilgileri paylaşmak amacıyla hazırlandı. It was prepared with the aim of sharing the accumulation of agricultural research work and important documents and information. Yaşamda en gerçek yol gösterici, bilimdir. / The most real guide in life is science.
ZİRAAT MARŞI
Sürer, eker, biçeriz güvenip ötesine.
Milletin her kazancı, milletin kesesine.
Toplandık baş çiftçinin Atatürk'ün sesine
Toprakla savaş için ziraat cephesine.
Biz ulusal varlığın temeliyiz, köküyüz.
Biz yurdun öz sahibi, efendisi, köylüyüz.
10 Kasım 2015 Salı
3 Kasım 2015 Salı
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARIMSAL DURUMUMUZA İLİŞKİN SÖYLEMLERİNDEN - 4
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARIMSAL DURUMUMUZA İLİŞKİN SÖYLEMLERİNDEN - 3
“Toprak kanunu'nun bir neticeye varmasını Kamutay'ın yüksek hizmetlerinden beklerim. Her Türk çiftçisi ailesinin, geçinebileceği ve çalışabileceği toprağa malik olması, behemehal lazımdır. Vatanın sağlam temeli ve iman bu esastadır” ( 1 Kasım 1936, TBMM Açış Konuşması).
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARIMSAL DURUMUMUZA İLİŞKİN SÖYLEMLERİNDEN - 2
“Çiftçiye arazi vermek de hükümetin mütemadiyen takip etmesi lazım gelen bir keyfiyettir. Çalışan Türk köylüsüne işleyebileceği kadar toprak temin etmek, memleketin istihsalatını zenginleştirecek başlıca çarelerdendir”
(1 Kasım 1929, TBMM Açılış Konuşması).
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARIMSAL DURUMUMUZA İLİŞKİN SÖYLEMLERİNDEN - 1
“Şark vilayetlerimizin bir kısmında ihdas edilen umumi müfettişlik isabetli ve faydalı olmuştur. Cumhuriyet kanunlarının emniyetle sığınılacak yegane yer olduğunun anlaşılması bu havalide huzur ve inkişaf için esaslı bir mebdedir. Yeni faaliyet devremizde gerek bu havalide, gerek memleketin diğer kısımlarında toprağı olmayan çiftçilere toprak tedarik etmek meselesiyle ehemmiyetli olarak iştigal buyuracaksınız”
(1 Kasım 1928, TBMM Açılış Konuşması).
22 Ocak 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)